Ovo je situacija u kojoj svi moramo ponijeti teret i pokazati solidarnost.

Kako se situacija sa širenjem zaraze koronavirusom pogoršava i sve više poslodavaca umjesto odgađanja traži ukidanje plaćanja davanja prema državi, sve više institucija iskazuje solidarnost s gospodarstvom.  Tako je nakon Hrvatske gospodarske komore sada i Hrvatska obrtnička komora privremeno ukinula obvezu plaćanja članarine za tri mjeseca.  

„Ovo je situacija u kojoj svi moramo ponijeti teret i pokazati solidarnost. Smanjujemo plaće i odgađamo sve troškove koji nisu neophodni za funkcioniranje. Fokus svih naših aktivnosti je na rješavanju problema poduzetnika. Naše stručne službe dobivaju na tisuće upita dnevno, a kontaktni centar odgovara od 0 do 24 sata“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović. 

„Smatramo da isključivo otpis svih javnih davanja može pomoći obrtnicima u prevladavanju ove krize. Vodeći računa i o razvoju situacije i sve većoj ugroženosti svih obrta u svim sektorima, tražimo otpis obveza za javna davanja umjesto odgode, jer odgoda neće zaustaviti otpuštanje radnika ni zatvaranje obrta“, poručio je Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK - a.