Prema izboru organizacije European Best Destinations Volosko je uvršteno među najljepše „skrivene dragulje“ u Europi.

U izboru organizacije European Best Destinations čiji turistički portal ima više od šest milijuna posjetitelja sudjelovalo je više od 280 destinacija, a prema broju dobivenih glasova Volosko je zauzelo visoko drugo mjesto.

Na stranicama ovog portala Volosko se opisuje kao destinacija koju obavezno morate posjetiti zbog ukusne, iznimno svježe ribe i restorana s plodovima mora, autentične atmosfere,  ali i čarobnog doživljaja klapske pjesme, jazz glazbe i drugih kulturnih i umjetničkih događanja. Također se navodi da je riječ o gradiću uz Opatiju, koju nazivaju jednom od najljepših destinacija u Hrvatskoj i utočištu za ljubitelje wellnessa, opuštanja i čokolade.

„Ovo je važno priznanje za Volosko, ali i trud koji je Turistička zajednica grada Opatije uložila u promociju naše destinacije u Europi. European Best Destinations jedna je od najznačajnijih turističkih organizacija koja izdaje turističke vodiče i čije preporuke prate milijuni ljudi, a prenose je veliki mediji kao što je Conde Nast Traveller koji je objavio i članak o “skrivenim draguljima” Europe. Očekujemo da će ovaj izbor povećati zanimanje za Volosko među posjetiteljima Opatije i okolice, ali i biti samostalan motiv za dolazak u našu destinaciju. Svakako nam je to poticaj za daljnje brendiranje Voloskog kao unikatnog turističkog mjesta s vrhunskom gastronomskom ponudom, umjetničkom “dušom” i posebnom atmosferom, kazala je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatije.  

Više o izboru za najljepše „skrivene dragulje“ u Europi dostupno je na poveznici  https://www.europeanbestdestinations.com/best-of-europe/best-hidden-gems-in-europe/