Turisti u Zagrebu i ovog će kolovoza moći uživati u brojnim događanjima koja će se odvijati na ulicama, trgovima i parkovima.

Foto: Sanjin Kaštelan

Uz street art projekte koji su već u tijeku i organiziraju uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba,  od 10. do 22. kolovoza održat će se drugi „Festival umjetničkih zastavica“ . Riječ je o jedinstvenom festivalu zastava malog formata ovakve vrste u Europi, a umjetničke zastavice iz različitih dijelova svijeta izložit će se u užem centru Zagreba na Trgu bana Josipa Jelačića (početak Bakačeve ulice), Zrinjevacu, Europskom  trgu  i ulici Augusta  Cesarca.

Za građane Zagreba i turiste uvijerk atraktivan međunarodni multimedijalni ulični festival „Cest is d'Best“ ove godine se održava od 19. do 22. kolovoza kada će ponovo oživjeti gradske trgove i ulice. Ovaj festival njeguje zagrebački identitet, a ispunjen je performerskim, glazbenim, dramskim, dječjim, likovnim, sportskim i drugim događajima.  

„Turistička zajednica grada Zagreba ove godine posebno podupire događanja na otvorenome koja na neinvazivan način uljepšavaju našu svakodnevicu. Istaknula bih umjetnički projekt „Okolo“ u kojemu će se moći uživati ovog ljeta treću godinu za redom, a čije je održavanje planirano od 20. do 30. kolovoza. Brojni umjetnici svakodnevno će uljepšavati ulice grada, a njihove umjetničke priče čekaju da ih otkrijete kroz ovu jedinstvenu umjetničku šetnju. „Okolo“ oživljava skrivene ulice Zagreba, zaboravljene prolaze, krošnje zagrebačkih parkova te tako stvara  poseban doživljaj javnih gradskih prostora. Također bih skrenula pozornost i na još jedan umjetnički projekt - „Art Park“ koji se, od prošle godine, održava u parku Ribnjak, čime je Zagreb dobio novu kreativnu oazu, okruženu zelenilom. Prijašnjih godina projekt se održavao u zapuštenom parku kod Tomićeve ulice koji je, zahvaljujući upravo „Art Parku“, doživio potpunu revitalizaciju.“, izjavila je ovom prigodom Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.  

Uz već spomenuta događanja održat će se i izložba Erwina Wurma „The Show“, 36. zagrebačko histrionsko ljeto, Mali piknik,  Ljeto kod Tesle... 

 Popis svih događanja, kao i najave za jesen dostupne su na poveznici www.infozagreb.hr.

Iz Turističke zajednice grada Zagreba također podsjećaju da su s obzirom na stalni porast dolazaka i noćenja gostiju od travnja ove godine osigurana  vikend testiranja na Covid-19 u blizini Centra za posjetitelje na Trgu bana Jelačića broj 11. Tako da svi koji u Zagrebu ostvare najmanje jedno noćenje, mogu se uz prethodnu najavu testirati subotom i nedjeljom, a detaljnije informacije dostupne su na www.infozagreb.hr/korona-virus.