Omiljena zagrebačka manifestacija „Dvorišta“ koja se organizira od 16. do 27. srpnja ove godine održat će se na tri lokacije u gradu.

Kulturno - turistička manifestacija „Dvorišta“ nastala je u suradnji Turističke zajednice grada Zagreba, KATAPULT EVENTA  i G.A.D. PRODUKCIJE s ciljem oživljavanja neiskorištenih potencijala Gornjeg grada i obogaćivanja turističke ponude u Zagrebu.  Riječ je o međunarodno priznatoj i nagrađivanoj manifestaciji koja će se nakon prošlogodišnje stanke ove godine organizirati  u svom sedmom izdanju, ali i na manjem broju lolakcija zbog  oštećenih objekata na Gornjem gradu, stradalih u razornom potresu u Zagrebu. Tako će se uz dvorište u palači Balbi na adresi Demetrova 11, manifestacija odvijati na još samo dvije lokacije premijerno predstavljene na „Dvorištima“ 2019. godine - u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnoga doma HAZU na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.

Tijekom trajanja ove manifestacije koja će se odvijati svakog dana od 18 do 24 sata posjetiteljima će se ponovno pružiti mogućnost da zavire iza fasada gornjogradskih palača i uživaju barem u dijelu njihove jedinstvene ljepote.

Doživljaj „Dvorišta“ bit će obogaćen ambijentalnim uređenjem,  prigodnom ugostiteljskom ponudom te biranim, akustičnim glazbenim programima po kojima  je ova manifestacija  također postala poznata, pružajući priliku nizu mladih, nadarenih, a sada već afirmiranih glazbenika da naprave prve korake u svojoj karijeri.

Ulaz u sva dvorišta tijekom trajanja ove manifestacije je slobodan.