Zdravstveni turizam jedan je od generatora razvoja cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj, stoga nam je cilj u razdoblju pred nama dodatno ga ojačati, snažnije brendirati te pozicionirati Hrvatsku kao destinaciju zdravlja. Sada imamo priliku usmjeriti europska sredstva u razvoj zdravstvenog turizma u Hrvatskoj i od izuzetne je važnosti pravovremeno krenuti s projektnim aktivnostima. Kako je za provedbu reformskih procesa i planiranih aktivnosti u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti osiguran iznos od 2.2 milijarde kuna u planu su i komplementarna ulaganja kroz Višegodišnji financijski okvir.

Hrvatska je već sada prepoznata kao destinacija koja pruža inovativne i održive usluge medicinskog turizma, zbog čega bilježimo posjete više od 250 tisuća turista godišnje, a kroz kvalitetnu međuresornu i međusektorsku suradnju te zajedničko planiranje svih dionika zdravstveni turizam, kao proizvod više dodane vrijednosti, može biti pokretač cjelovitog i koordiniranog razvoja destinacija u svim dijelovima Hrvatske.

U narednom razdoblju, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, bit će organizirani tematski webinari, ali i svojevrsni „road show“ kako bismo prije objave prvih javnih poziva kroz izravnu komunikaciju sa svim potencijalnim prijaviteljima, osigurali maksimalnu iskorištenost sredstava koja su na raspolaganju turističkom sektoru.