Turistička kompanija Aminess hoteli i kampovi započela je s trećom sezonom projekta „Aminess Gourmet Lab“, namijenjenom educiranju mladih kuhara, konobara, barmena i ostalih članova Aminess gourmet tima.

Edukacije se pod vodstvom renomiranog chefa Davida Skoke održavaju u novigradskom Aminess Maravea Camping Resortu te okupljaju najveća imena hrvatske gastronomije, a u njima  sudjeluju zaposlenici iz svih destinacija u kojima Aminess posluje – u Istri, na otoku Krku, Korčuli i Pelješcu.

„Ponosni smo što treću godinu zaredom naši zaposlenici imaju priliku surađivati i učiti od najboljih profesionalaca iz područja ugostiteljstva. Iako trenutno u turizmu nije najbolje razdoblje želimo nastaviti sa usavršavanjem naših zaposlenika kako bismo spremni ponovno dočekali goste kada to bude dopuštala epidemiološka situacija. Projektom Aminess Gourmet Lab kreiramo nove trendove u hotelijerstvu, podižemo razinu usluge i omogućavamo stručni razvoj naših zaposlenika. Drago nam je što su se ove godine Aminess Gourmet Labu priključili i nove kolege iz Korčule i Pelješca“, izjavio je Damir Čekić, direktor hrane i pića Aminess hotela i kampova.

„Prenošenje znanja i podučavanje zaposlenika Aminessa i kroz ovogodišnji projekt Aminess Gourmet Lab za mene predstavlja veliko zadovoljstvo. Kroz edukacije, u kojima poseban naglasak stavljamo na sezonalnost i korištenje lokalnih namirnica, kontinuirano razvijamo kvalitetu usluge. Sretan sam što nastavkom dugogodišnje suradnje zajedno s Aminess Gourmet timom kreiramo vrhunsko gastronomsko iskustvo svim posjetiteljima Aminess hotela i kampova“, istaknuo je David Skoko.  

Polaznici će kroz edukacije steći nova znanja o raznovrsnim temama. David Skoko zadužen je za demonstriranje kulinarskih umijeća i posebnih receptura iz svoje kuhinje, osnivač kultne pizzerije O'Hara Marin Vanjak polaznicima će prenositi bogato iskustvo o pripremi pizza, a svojim vrhunskim vještinama podučava i chef Hrvoje Zirojević. Radionicu slastičarskih tehnika održava Marko Stojević iz kompanije Higis, poznati regionalni pivski sommelier Zvonimir Pelko govorit će  na temu craft piva, a jedan od najboljih istarskih chefova Robert Perić polaznicima će otkriti tajne svojih recepata. Edukaciju o kuhanju kave vodi profesionalni barista Francka Josip Novačić, a barmene će educirati barmenica Tea Lovreščak. U nizu radionica sudjelovat će više od četrdeset zaposlenika.