Edukativne radionice za mlade kuhare, konobare i barmene održavaju se pod stručnim vodstvom chefa Davida Skoke, a organiziraju se četvrti put.

Ovogodišnje edukative radionice započet će u ožujku i trajati  sve do svibnja. Organiziraju se u restoranu  Loop u novigradskom Aminess Maravea Camping Resortu, gdje će se ponovo okupiti najveća imena hrvatske gastronomije. Na radionicama će sudjelovati zaposlenici iz svih destinacija u kojima Aminess posluje - Istra, otok Krk, otok Korčula, poluotok Pelješac te Makarska.

Chef Skoko i ovoga će puta preuzeti voditeljsku palicu pri čemu će polaznicima paralelno demonstrirati svoja vlastita umijeća i predstaviti posebne autorske recepte. Skoki će se pridružiti i brojni drugi majstori kulinarstva, svatko specijaliziran za određeno područje gastronomije. Tako će chef Hrvoje Zirojević  predstaviti tehnike svoje kuhinje, koktel majstor svjetske klase Vjenceslav Madić Kishoni učit će polaznike pripremi osvježavajućih koktela, chef  Mario Čepek demonstrirat će kako pripremati meso, predstavnik kultne pizzerije O'Hara prenijet će znanje o pripremi najboljih pizza, a jedan od najboljih istarskih chefova Robert Perić bit će zadužen za tjestenine i čokoladu. Zajedno s njima  chef Igor Gudac educirat će zaposlenike o pripremi veganskih i vegetarijanskih jela, najkvalificiraniji hrvatski chef srednje generacije Matija Bogdan održat će tečaj fine dininga, a pastry chefica Suzana Kvesić tu je da ih educira o a la carte slasticama. Usto će Marko Stojević iz kompanije Higis mlade radnike učiti o pripremi pansionskih kolača, dok će profesionalni Franck barista održati tečaj kuhanja kave.

Na stručnim radionicama  sudjelovat će više od pedeset zaposlenika Aminessa. Uz projekt Aminess Gourmet Lab, Aminess svojim zaposlenicima redovito omogućuje mnogobrojne mogućnosti razvoja, dodatnog obučavanja i napretka u karijeri.

Za nadolazeću sezonu kompanija je trenutno u potrazi za ukupno 1.000 zaposlenika za rad u različitim destinacijama. Svi zainteresirani otvorene pozicije u Aminess hotelima i kampovima mogu provjeriti na web stranici biz.aminess.com, te se prijaviti putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..