Studenti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu ubuduće  će imati znatno bolje uvjete rada,  a otvaraju se i  nove mogućnost  stručne i znanstvene suradnje.  

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, smješten u Iki nedaleko Opatije, do sada se mogao pohvaliti prekrasnom lokacijom na samoj morskoj obali ali ne i optimalnim radnim uvjetima. Stoga je vijest o  izgradnji aneksa važna ne samo za sadašnje i buduće studente nego veseli i one nekadašnje, od kojih su mnogi danas zaposleni na čelnim pozicijama u hrvatskom turizmu.

   Aneks zgrade  ukupne  bruto površine 1.250 m2 u potpunosti je namijenjen studentima te je oblikovan kao funkcionalan troetažni prostor. Objekt je smješten neposredno iza postojeće zgrade Fakulteta i s njom je povezan u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu. Prizemlje objekta u cijelosti je namijenjeno za prostor knjižnice i čitaonice kao i prostor za studente, dok su na višim etažama smještene suvremeno opremljene predavaonice. Novi je objekt u potpunosti oslobođen arhitektonskih barijera.

Funkcionalno i racionalno, na jedinstvenoj lokaciji uz samo more, ovaj novi objekt neće biti namijenjen isključivo redovitoj nastav, već je i mjesto koje će omogućiti snažniju internacionalizaciju, održavanje znanstvenih skupova kao i ljetnih škola ne samo ovog fakulteta nego i Sveučilišta u Rijeci.

Objekt je projektirao Tomislav Kukin a pri njegovom oblikovanju surađivalo se s Konzervatorskim uredom u Rijeci i drugima. Vrijednost radova  je 15,9 milijuna kuna.  Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinanciralo je projekt u iznosu od 7 milijuna kuna, Sveučilište u Rijeci s iznosom od 2,2 milijuna kuna dok je preostali iznos osigurao  sam  Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Izgradnja novoga aneksa prva je faza  realizacije cjelovitog kompleksa Mini kampus Ika.