Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Regionalni centar kompetentnosti u Puli vrijedan je 44, 7 milijuna kuna. 

Ministar turizma Gari Cappelli i ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula Orhideja Petković potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti u Puli. Sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. a namijenjena su obrazovanju kadrova prema potrebama poslodavaca koji su aktivni partneri u ovom projektu.

Već u prvoj godini projekta u Regionalnom centru kompetentnosti u Puli razvit će se i provoditi inovativni obrazovni program u segmentu kamping turizma: srednjoškolski program za voditelja kampa, odnosno stručnjaka u kamping turizmu. Osim toga, razvit će se i provoditi novi obrazovni programi za odrasle (posebice, nezaposlene koji traže zaposlenje u turizmu i za postojeće djelatnike u turizmu):  stručnjak za doživljaje u turizmu, stručnjak za rezervacijske sustave, kuhari-specijalisti integral stola te menija prilagođenih za goste s medicinskim indikacijama – za segment zdravstvenog turizma u Istri, a osim strukovnih znanja, u Regionalnom centru kompetentnosti u Puli polaznici će steći i vještine inovativnosti i poduzetništva u turizmu. Povrh navedenog, u centru kompetentnosti Pula provodit će se obrazovni program za pomoćnog kuhara za učenike s teškoćama u razvoju, obrazovanje nastavnika i mentora kod poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu, a predviđena je i suradnja s Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli, različitim komorama, udruženjima i ostalim dionicima u turizmu.

Regionalni centar kompetentnosti u Puli jedan je od šest imenovanih centara kompetentnosti za ugostiteljstvo i turizam, a oni će se još podići u Dubrovniku, Splitu, Opatiji, Zaboku i Osijeku. Za uspostavu tih centara osigurana su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 388 milijuna kuna.