Veleučilište Baltazar Zaprešić i Turistička zajednica Zagrebačke županije potpisale su Sporazum o partnerstvu s ciljem pripreme i provedbe edukacija u području različitih interesa i razvoja obrazovne suradnje.

Turistička zajednica Zagrebačke županije definirala je ključne ciljeve koji doprinose razvoju održivog, sigurnog, pametnog, inovativnog i uključivog turizma Zagrebačke županije, među kojima je vrlo važno  kontinuirano unapređenje znanja i vještina u turizmu putem edukativnih radionica i kontinuirano podizanje kompetencije zaposlenih u turističkom sustavu. Ulaganje u znanje i podizanje kompetencija svih dionika svakako će doprinijeti lakšem ostvarivanju zacrtanih ciljeva i ubrzanom razvoju turizma Zagrebačke županije koji iz godine u godinu bilježi rast posjetitelja, ali i broj aktivnih dionika u turizmu kao i turističkih proizvoda koji su postali prepoznatljivi. Podizanje kvalitete cjelokupne destinacije jedna je od primarnih zadaća, a ulaganje u obrazovanje put prema ostvarenju ciljeva.

„Organizacija provođenja edukacija i podizanje kompetencija zaposlenih u sustavu turističkih zajednica i dionika turističkog sektora na području županije ključna je za kvalitetno upravljanjem turizmom Zagrebačke županije“, istaknula je na potpisivanju Sporazuma o partnerstvu Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, naglasivši kako je Zagrebačka županija najposjećenija kontinentalna županija kojoj se gosti uvijek rado vraćaju.

„Veleučilište Baltazar Zaprešić, kao obrazovna institucija, s dvadesetogodišnjim iskustvom u izvođenju visokoškolske nastave, kontinuirano prati trendove na tržištu rada te ih implementira u nastavne procese. Istovremeno, Veleučilište razvija i unaprjeđuje studijske programe sukladno smjernicama i standardima kvalitete u europskom obrazovnom prostoru, što u konačnici rezultira osposobljavanjem studenata s odgovarajućim znanjima i vještinama prema potrebama poslodavaca. Osim formalnog obrazovanja, Veleučilište Baltazar organizira edukacije oblikovane prema individualnim potrebama polaznika u svrhu cjeloživotnog učenja, čime polaznici stječu kompetencije koje im podižu konkurentnost i usavršavanje u profesionalnom smislu. Stručnjaci iz akademske i profesionalne zajednice pružaju polaznicima visoko specijalizirana znanja, kojima će se edukacije dizajnirane prema zahtjevima Turističke zajednice Zagrebačke županije organizirati sukladno aktualnim trendovima i potrebama polaznika.“, izjavio je dr.sc. Ivan Ružić, dekan Veleučilišta Baltazar Zaprešić.