U sklopu projekta Hrvatski digitalni turizam, čiji je nositelj Ministarstvo turizma i sporta te koji sufinancira EU u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj objavljena je nova i nadograđena verzija sustava eVisitor Hrvatske turističke zajednice.

Sustav eVisitor pozicionirao je Hrvatsku u sam vrh svjetskih zemalja po inovativnim tehnološkim rješenjima u turizmu, a njegovom nadogradnjom koja uključuje potpuno novi dizajn usklađen s dizajnom projekta Hrvatski digitalni turizam omogućuje se i prilagodba osobama s disleksijom i slabijim vidom. Usto je omogućen i prikaz osnovnih informacija o turističkoj članarini, preuzimanje uplatnica za turističku članarinu, a olakšano je uređivanje i postavljanje slika smještajnih objekata na portalu Croatia.hr.

„Sustav eVisitor domaći je hrvatski proizvod po kojem je naša zemlja jedinstvena u svijetu. Da je riječ o iznimnom tehnološkom rješenju potvrđuje i nagrada Svjetske turističke organizacije (UNWTO), koju je ovaj projekt osvojio u kategoriji za inovativnost u istraživanju i tehnologiji. Sada smo sustav dodatno nadogradili i unaprijedili, uvedene su funkcije koje će dodatno doprinijeti daljnjem razvoju hrvatskog turističkog sektora, dok će za mnoge korisnike sustav biti još snažniji alat u razvoju turističkih ponuda, odnosno definiranju marketinških i promotivnih aktivnosti“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

U planu je dodatno povezivanje s drugim sustavima i institucijama, kao što su primjerice Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra, Državni inspektorat, OIB sustav i dr., dok će se povezivanjem sa Središnjim turističkim registrom bitno promijeniti aktualni proces registracije komercijalnih objekata, odnosno uvelike će se olakšati i unaprijediti poslovanje turističkih zajednica, iznajmljivača i drugih korisnika eVisitor sustava.

Ova e-usluga sufinancirana je sredstvima Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru projekta Hrvatski digitalni turizam.