Higijena postaje sve važnijom temom u javnim i polujavnim sanitarnim prostorima. Na što je tu potrebno paziti i koja se rješenja mogu upotrebljavati za postizanje higijenske sigurnosti sanitarnih prostora?

U javnim i polujavnim sanitarnim prostorima s puno posjetitelja stroži higijenski zahtjevi znače da se sve češće upotrebljavaju armature s elektroničkim aktiviranjem, kao i elektroničke tipke za aktiviranje ispiranja.

Minimalno dodirivanje rukama

Opasnost od prijenosa klica najveća je kad se stvari dodiruju ili pritišću, a posebice tipke za ispiranje pisoara i WC školjka, armature, sušila za ruke ili kvake. Armature i dozatori za sapun s elektroničkim aktiviranjem smanjuju rizik od prijenosa klica u sanitarnim prostorijama, a isto vrijedi i za dozatore za jednokratne papirnate ručnike. Također je poželjno ispiranje WC školjke ili pisoara bez dodirivanja.

Armature za umivaonike

Geberit nudi razne armature za umivaonike s elektroničkim aktiviranjem. Kod armatura Piave i Brenta elektronika je premještena u ugradbenu funkcijsku kutiju. To znači da armature imaju jednostavniji i elegantniji izgled u usporedbi s armaturama s integriranom elektronikom. Osim toga, te su armature bolje zaštićene od oštećenja. Za zidne armature dostupni su montažni elementi za umivaonike s unaprijed montiranim prečkama koji ugradnju i precizno postavljanje visine čine iznimno jednostavnim.

Tipke za aktiviranje ispiranja wc školjki

Beskontaktne tipke koje aktiviraju ispiranje smanjuju potrebu za dodirivanjem rukama. Automatske jedinice za ispiranje sljedećem korisniku osiguravaju svježe ispran WC. Infracrveno detektiranje korisnika omogućuje beskontaktno aktiviranje tako da detektira blizinu ruke. Osim toga, podesiva ispiranja u intervalima donose dodatne higijenske pogodnosti za sustav opskrbe vodom.

Uređaji za aktiviranje ispiranja pisoara

Beskontaktne uređaje za aktiviranje ispiranja pisoara karakterizira funkcionalna pouzdanost i iznimna fleksibilnost. Oni nude niz mogućnosti za odgovarajuće ispiranje i postavljanje intervala ispiranja. Zahvaljujući modularnom dizajnu i mogućnosti upotrebe baterija u svrhu napajanja, većina beskontaktnih sustava s lakoćom se može naknadno ugraditi.

 

Tekst je objavljen  u novom broju stručne revije UT.

Više informacija o proizvodima i rješenjima potražite na www.geberit.hr