Maistrin hotel Adriatic u Rovinju prvi je hotel u Hrvatskoj u kojem se koristi posebno dizajniran sustav za pročišćavanje zraka.  

U hotelskoj kompaniji Maistra briga za dobrobit gostiju, zaposlenika i zajednice na prvom je mjestu. Uz kontinuirano poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka, uključivanjem u projekt Safe Stay in Croatia, stoga je tvrtka napravila korak dalje. U suradnji s tvrtkom Velox Pharma, u hotel Adriatic ugrađen je Sterionizer - bipolarni ionizator, koji djeluje na štetne tvari kao što su čestice, bakterije, plijesni, mirisi i virusi te stvara optimalnu higijenu zraka u zatvorenim prostorima. Time je najstariji rovinjski hotel postao prvi u Hrvatskoj koji u svim svojim prostorima koristi ovakav uređaj za pročišćavanje zraka.

Sterionizer je patentirani energetski učinkovit sustav zasnovan na bipolarnoj ionskoj tehnologiji, koji generira pozitivne i negativne ione, baš poput onih koji se nalaze u prirodi, koji pročišćavaju i osvježavaju unutarnji zrak uklanjanjem štetnih onečišćujućih tvari. Uređaj je također ugrađen u sve spa centre hotela u sastavu Maistrinog portfelja što omogućava rad svih sauna, pa i onih mokrih koje su do sada bile neaktivne zbog preporuka i uputa za sprječavanje i suzbijanje širenja bolesti Covid- 19.

Hotel Adriatic je još 2019. godine započeo kampanju Adriatic for Adriatic, čime je postao prvi hotel u Hrvatskoj koji se aktivno zalaže za čišće radno okruženje i odmor bez plastičnog otpada. Dodavanje značajki pročišćavanja zraka, nastavak je njegovog usmjerenja da bude „zeleni lider“ u zemlji.