Mobilna aplikacija Re-open EU može se preuzeti na telefone s operativnim sustavima Andoid i iOS.

Aplikacija je nastavak internetske platforme Re-open EU, koja je od pokretanja sredinom lipnja zabilježila gotovo osam milijuna posjeta.

Re-open EU na jednome mjestu pruža opsežne, ažurirane informacije o zdravstvenoj situaciji, sigurnosti i putovanjima u svim državama članicama EU-a te u Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj i Švicarskoj. Korisnici mogu pronaći najnovije informacije o nacionalnim mjerama izolacije, uvjetima testiranja i mobilnim aplikacijama za praćenje kontakata i upozoravanje. Informacije su dostupne na sva 24 službena jezika EU-a, a temelje se na provjerenim podacima Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti te država članica.

Platforma Re-open EU dio je mjera koje je Europska komisija najavila u svibnju 2020. godine u paketu za turizam i promet kako bi građanima omogućila sigurno putovanje uz potpuno poštovanje zdravstvenih smjernica. U listopadu Komisija se u Komunikaciji o dodatnim mjerama za odgovor na bolest COVID-19 obvezala da će informacije učiniti dostupnima svim građanima putem besplatne aplikacije.

Informacijama s internetske platforme Re-open EU može se pristupiti putem poveznice https://reopen.europa.eu.